Ansøgningsfristen for kvote 1 ansøgninger udløb i går den 5. juli kl. 12, og Uddannelses- og Forskningsministeriet har i den forbindelse opgjort søgnings- og optagelsestallene for de videregående uddannelser – herunder maskinmesteruddannelsen.
Tallene fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at 977 har søgt ind på maskinmesteruddannelsen via Den Koordinerede Tilmelding med maskinmesteruddannelsen som 1. prioritet, og det placerer for andet år i træk maskinmesteruddannelsen i top 25 over årets mest søgte videregående uddannelser.
’Optaget overrasker i år særdeles positivt. 26,6 procent flere end sidste år har fået øje på de mange muligheder, man har som maskinmester – en udvikling vi hilser velkommen. Desuden viser erfaringen, at antallet stiger inden studiestart, så det er rigtig flot,’ siger formand for Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen som reaktion på ministeriets første opgørelse.
At det forventes, at tallene stiger hen over sommeren, skyldes, at maskinmesteruddannelsen ligger udenfor kvotesystemet. Det betyder, at maskinmesterskolerne og de maritime uddannelsesinstitutioner tager imod ansøgninger fra potentielle nye studerende helt frem til studiestart, så længe der er ledige studiepladser.
’Der er mangel på maskinmestre, og efterspørgslen vil ifølge alle prognoser være stigende i de kommende år. Danske maskinmestre er eftertragtede som tekniske ledere, og med en markant rolle i blandt andet den grønne omstilling og den teknologiske udvikling, uddannes nye maskinmestre til at tage ansvar fra dag 1’, supplerer Lars Have Hansen.
Industrien er klar til at gribe de nyuddannede
I de seneste par uger har landets maskinmesterskoler afholdt dimissioner for de cirka 300 nye maskinmestre, som netop har erhvervet sig én af Danmarks bredeste polytekniske uddannelser, og blandt andet på LinkedIn er de blevet taget godt imod og med høje forventninger fra aftagerne:
’Stort tillykke til jer alle! Vi er mange, der glæder os til at byde jer velkommen
i branchen og til at samarbejde med jer.’
’Stort tillykke til alle jer nye maskinmesterkollegaer. I er kraftigt ønsket og endnu mere eftertragtede herude på arbejdsmarkedet, hvor efterspørgslen efter maskinmestre næsten er umættelig. Jeg glæder mig til at mødes med jer herude!’
I Maskinmestrenes Forening er vi klar til at byde de nyuddannede velkomne – nu som erhvervsaktive medlemmer.
’Det er dejligt at konstatere, at der er en stigende interesse for vores profession, for der ér brug for flere maskinmestre. Med en bruttoledighed, som rimelig konstant ligger lige omkring 1 procent, har vores nye kollegaer uddannet sig til et arbejdsmarked, som i dén grad efterspørger deres kompetencer, og vi glæder os til at følge dem i deres karriere og arbejdsliv’, afslutter Lars Have Hansen.
Kender du nogen, der skal være maskinmester?
Vær ambassadør for vores profession, så vi kan øge antallet af studerende og efterkomme arbejdsmarkedets behov. En personlig anbefaling har stor betydning for unges valg af uddannelse, så vær med til at sprede de gode budskaber om professionens mange muligheder.
Maskinmesteruddannelsen findes foreløbigt 10 steder i Danmark og som fjernundervisning. Se lokationerne her.
No related posts found