Bornholm som testcenter for Europas grønne omstilling
Energiø Bornholm sat på pause
Øen i Østersøen skal være showcase og vise vejen for andre energiøer. Det bliver en kæmpe anlægs- og udviklingsopgave med maskinmestre i vigtige roller til at få teknik, maskineri og projektledelse til at spille sammen.
Hvad er Energiø Bornholm?
Som den første af sin slags handler Energiø Bornholm om at bruge den eksisterende ø til at opsamle energi – omkring 3-4 GW – fra havvindmølleparker i nærområdet og sende til Danmark og Tyskland.
»Når vi lykkes med Energiø Bornholm, så vil det være en showcase på, hvordan man kan få den her type projekter til at fungere, og hvor meget man løser med dem.«
Søren Møller Christensen, CEO, Baltic Energy Island
Etableringen af to energiøer i Nordsøen og på Bornholm er en central del af den bæredygtige energiomstilling i Danmark og for Europa. På Bornholm kan projektet blive en motor for vækst, innovation og nye arbejdspladser – blandt andet til maskinmestre.
Hvad bliver maskinmestrenes rolle omkring Energiø Bornholm
Energiø Bornholm bliver en kæmpe anlægs- og udviklingsopgave, og maskinmestrene vil være vigtige til begge dele for at få teknik, maskineri og projektledelse til at spille sammen.
Maskinmestrenes årsberetning 2024
Maskinmestre skal være en nøglespiller i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund, lyder et af målene i bestyrelsen.
Ingen bæredygtig fremtid uden maskinmestre. Det gælder i alt fra udvikling af ny teknologi til drift af kritisk infrastruktur.
Der har aldrig været flere maskinmestre på arbejdsmarkedet som nu, ligesom medlemstallet i foreningen har sat rekord.
Vidensdeling og inspiration er nøgleord i det faglige fællesskab, som Maskinmestrenes Forening danner rammen om.
Flere hundrede maskinmestre arbejder frivilligt for at styrke udviklingen i professionen og det faglige fællesskab.