#60 Fra selvindsigt til handlekraft i det personlige lederskab

#60 Fra selvindsigt til handlekraft i det personlige lederskab

Emotionel intelligens som fokus for ledelse er ifølge Signe Winther mere end en trend. Vi går fra at fokusere på hårde måltal og performance til at sætte mennesket i centrum.

Det siger ledelsesrådgiver Signe Winther.

Hun forklarer, at ledere med høj selvindsigt og selvregulering bedre kan skabe harmoniske og produktive arbejdsmiljøer. Det handler om at have en dyb forståelse af sine egne følelser og kunne regulere dem, så man effektivt kan lede sit team.

Traditionel intelligens, IQ, er ofte blevet betragtet som den vigtigste faktor for succes. Men Signe Winther understreger, at emotionel intelligens, EQ, er lige så vigtig, især i ledelsesroller.

I podcasten breder hun disse tanker ud med fokus på den store omstilling, det især er for specialister med teknisk baggrund, at gå fra at være fagleder til at være personaleleder.

#42 Overvind de fem benspænd for godt samarbejde i dit team

#42 Overvind de fem benspænd for godt samarbejde i dit team

I over 20 år har Steen Broen Møller arbejdet med kultur, samarbejde og ledelse i en lang række organisationer. Han hjælper organisationer med at få det allerbedste ud af deres teams – og i det arbejde trækker han ofte på de fem dysfunktioner formuleret af Patrick Lencioni.

I denne udgave af Maskinrummet gennemgår vi de fem dysfunktioner – også kaldet benspænd af Steen Broen Møller. Hvad er de fem benspænd, og hvorfor er de vigtige at arbejde med? Hvad betyder tillid for trivslen i dit team? Og hvordan styrker du som leder tilliden, hvis den ikke er der?

Det – og meget andet – hjælper Steen Broen Møller os med at forstå i denne episode.

Steen Broen Møller har tidligere gæstet Maskinrummet til en snak om de dilemmaer og udfordringer du kan møde, når du er ny som leder. 

Den snak kan du høre i episode #25. 

#40 Husk at sove godt, maskinmester

#40 Husk at sove godt, maskinmester

I denne episode af Maskinrummet fortæller søvnforsker og -ekspert, Mikael Rasmussen, og Mads Andreasen, der er idrætsfysiolog og konsulent for Strategisk Sundhed i PFA, om de mange fordele ved at prioritere god søvn og regelmæssig motion i en travl hverdag, hvilket specielt kan være udfordrende, hvis man arbejder i skiftehold med nattevagter.

Præcis det har Rene Bjørnholt gjort gennem snart 30 år som maskinmester og vagtleder på Vestforbrænding i Glostrup, og i udsendelsen beretter han mere om sine erfaringer med at få det til at hænge sammen i hverdagen.

»Du skal sove, for at din hjerne kan fungere. Men det er lige så vigtigt, at din krop restituerer sig under søvnen, og der sker en masse ting omkring genopbygningsprocesser af alt fra immunforsvar til hjerte-karsystem, ting omkring fedme, overvægt og godt humør,« siger Mikael Rasmussen.

For maskinmestrenes vedkommende peger han også på de kognitive aspekter, hvor mindre søvn går ud over det kognitive potentiale, det vil sige opmærksomhed, hukommelse, koncentration og lignende, samtidig med at fejlprocenten stiger signifikant, ikke mindst om natten, hvor den menneskelige ydeevne er i bund.

#08 En snak om automation ledte Mads ind i pharmaindustrien

#08 En snak om automation ledte Mads ind i pharmaindustrien

33-årige Mads Rohmann Jensen er endnu et bevis på, at en uddannelse til maskinmester kan føre i mange forskellige retninger. Siden han blev færdig fra Aarhus Maskinmesterskole i 2016, har han således gjort karriere i det rådgivende ingeniørfirma AFRY, hvor han i dag er sektionschef inden for pharma og life science i København.

AFRY rådgiver på en bred vifte af områder inden for energi-, infrastruktur- og industrisektoren, men var for Mads en ret ukendt størrelse indtil han mødte en repræsentant for virksomheden på en jobmesse på Navitas et par måneder inden han var færdig med studierne.

I udsendelsen fortæller Mads blandt andet om sin vej ind i AFRY, mødet med en fantastisk chef i Kalundborg, og arbejdet med selv at starte en dedikeret pharmaprocesafdeling op. Det omfattede ikke mindst den spændende opgave med at sætte sig eget hold, naturligvis med adskillige maskinmestre.